Ανακοίνωση Τμήματος Μπάσκετ

Ανακοίνωση Τμήματος Μπάσκετ

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Θεωρούμε ότι η ομοσπονδία έπραξε σωστά, γιατί προέχει η διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών.

Με αυτήν την ανακοίνωση, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστή την άποψη μας, σχετικά με τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν σε ότι αφορά τις ανόδους και τους υποβιβασμούς στις εθνικές κατηγορίες.

Θεωρούμε δίκαιο, να μην στερηθεί η άνοδος σε καμία ομάδα από αυτές που την διεκδικούσαν μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς αυτές οι ομάδες είχαν επενδύσει πολλά στο να δημιουργήσουν σύνολα τα οποία θα πρωταγωνιστούσαν και θα έκαναν πρωταθλητισμό, με μοναδικό σκοπό την διεκδίκηση της ανόδου. Με αυτό το σκεπτικό, προτείνουμε συγκεκριμένα για τον όμιλο στον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα μας, να ανέλθουν στην Β' Εθνική και οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο, δηλαδή Παλαιό Φάληρο, Ηλυσιακός, ΚΑΟ Κορίνθου και Νέο Ληξούριο, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία αδικία, για καμία ομάδα.

Σε ότι αφορά τους υποβιβασμούς, θεωρούμε πως δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμία ομάδα, εφόσον θα μπορούν να διαμορφωθούν σωστά οι όμιλοι ή αλλιώς, να υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες που δεν είχαν και μαθηματικά ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.