Φιλικός αγώνας Νέων Ηλυσιακού με την Εθνική Ομάδα Προσφύγων (Photos)

Φιλικός αγώνας Νέων Ηλυσιακού με την Εθνική Ομάδα Προσφύγων (Photos)

Ο Ηλυσιακός Α.Ο. συνεπής στις αξίες και στα ιδανικά του αθλητισμού, πυξίδα των 90 χρόνων ιστορίας του, έδωσε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Προσφύγων, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Γήπεδο Γουδή.

Η Εθνική Ομάδα Προσφύγων, αποτελεί μία πρωτοβουλία των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ», την οποία και χαιρετίζουμε θερμά, με στόχο την εκγύμναση και αποφόρτιση, μέσω του αθλητισμού, νέων προσφύγων και μεταναστών. Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Προσφύγων απαρτίζεται από 25 άτομα, επιλεγμένα ανάμεσα από 500, που δοκιμάστηκαν από τους καταυλισμούς της χώρας, πολλά εκ των οποίων έχουν αγωνιστεί σε Εθνικές Ομάδες και Επαγγελματικούς Συλλόγους των χωρών τους.

Αμάλγαμα εθνοτήτων στο Γουδή, με αθλητές από το Μάλι, τη Γουινέα, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Σιέρα Λεόνε κ.α., με ένα κοινό όνειρο, να παίξουν ξανά και να διεκδικήσουν την ζωή μέσα από το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε σαν Ηλυσιακός Α.Ο. να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Κουνενή που μας έφερε κοντά σε αυτή την πρωτοβουλία, τους προπονητές της Εθνικής Ομάδας Προσφύγων κ.κ. Δημήτρη Βελλιανίτη και Διονυσία Νικολούτσου για την τιμή που μας έκαναν δεχόμενοι την πρόσκληση για την τέλεση αυτού του αγώνα και βέβαια τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Προσφύγων για την συμμετοχή τους. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Δέλγα, για την ευγενική συμμετοχή του στην όλη προσπάθεια.

Με ανοιχτή την πρόσκληση για διεξαγωγή ενός ακόμα αγώνα με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.