Ανακοίνωση Τμημάτων Υγρού Στίβου

Ανακοίνωση Τμημάτων Υγρού Στίβου

Μετράμε τις μέρες μέχρι την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Την κανονική κανονικότητα, που για έναν αθλητή σημαίνει επιστροφή στις κανονικές προπονήσεις στον φυσικό του χώρο. Στο τερέν που από μικρός παίζει και πασχίζει να υλοποιήσει τα όνειρα του και που ξέρεις, μπορεί να ονειρεύεται να γίνει πρωταθλητής... Μέχρι την μέρα της κανονικότητας χρειάζεται λίγη ακόμα υπομονή και διατήρηση της προσήλωσης μας στους κανόνες υγιεινής που μας έκαναν μια από τις χώρες που αντιμετώπισαν με θάρρος και με αποτελεσματικότητα την πανδημία.

Εμείς οι Ηλυσιακοί θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να γυρίσουμε όλοι πίσω στις πισίνες μας ασφαλείς και για αυτό θέλουμε την συνεργασία όλων και την εγκράτεια όλων. Για να βγούμε από το τούνελ της απομόνωσης που μας ανάγκασε η πανδημία και να βρούμε φώς στην άκρη του χρειάζεται λίγη προσοχή ακόμα στις επαφές μας. Για να ανοίξουν το συντομότερο οι αθλητικοί χώροι και τα κολυμβητήρια πρέπει εμείς οι έξω να μην ξεγελαστούμε και αυξηθούν ανεξέλεγκτα τα κρούσματα. Σε λίγο λοιπόν οι αθλητικοί χώροι θα ανοίξουν με τους αναγκαίους περιορισμούς και εμείς οι Ηλυσιακοί είμαστε τυχεροί που έχουμε στη διάθεση μας έναν από τους ασφαλείς αθλητικούς χώρους, αφού το Ιλίσιο Δημοτικό Κολυμβητήριο και ανοικτό είναι και επαρκώς χλωριωμένο είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ -στην οποία συμμετείχε και ο ιατρός της ομάδας μας και της ΚΟΕ κος Γεώργιος Μαρίνος- το Ιλίσιο ήταν ένα από 3 κολυμβητήρια που προτάθηκε για να φιλοξενήσει αθλητές των εθνικών και προολυμπιακών ομάδων, ώστε να γίνει ένα πρωτόκολλο για την λειτουργία των αθλητικών χώρων και ειδικότερα των κολυμβητηρίων. Προφανώς και ευελπιστούμε στην υλοποίηση της παραπάνω πρότασης

Επίσης χαιρετίζουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να κάνει τώρα τις αναγκαίες εργασίες για να θέσει σε λειτουργία και στη διάθεση των δημοτών και κυρίως των μικρών παιδιών την μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου και θα σταθούμε αρωγοί αυτής της προσπάθειας εμπράκτως και με κάθε μας μέσο μόλις ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα και τους όρους λειτουργίας της. Έτσι το Ιλίσιο πέρα από ασφαλές θα είναι και πιο λειτουργικό.

Το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της ανακοίνωσης θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το παραπάνω σκίτσο. Σκίτσο που αποτελεί ένα συμπυκνωμένο μήνυμα ελπίδας και προσήλωσης στους στόχους μας με έναν πιο εύγλωττο τρόπο από την ανακοίνωση μας και με την καλλιτεχνική ματιά ενός νέου. Αυτή τη φορά δεν θα ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Φέγγο, αλλά τον μεγάλο γιό του, Γιώργο που αναμφίβολα το ταλέντο του μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια μας. Με τα παιδιά, για τα παιδιά, βγαίνουμε από το Τούνελ, πιο ισχυροί, πιο σοφοί.

Οι έφοροι του υγρού στίβου του Ηλυσιακού
Μάρκος Κορελόπουλος
Νικόλας Τούμπουρος