Ο Ηλυσιακός κοντά στον πολιτισμό

Ο Ηλυσιακός κοντά στον πολιτισμό

Το τμήμα υδατοσφαίρισης του συλλόγου μας, έχει έμπρακτα στο παρελθόν αποδείξει ότι πέρα του αθλητικού ιδεώδους, έχει ανθρωπιστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Για αυτό και ξεκίνησε μία νέα καμπάνια ενεργειών, για την ευαισθητοποίηση παιδιών και γονιών του συλλόγου, για θέματα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Στόχος μας η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, ως αθλητή, αλλά και ως ενεργού πολίτη και σφαιρικού ανθρώπου.

Το βράδυ της Κυριακής 6/5, τα ηλικιακά τμήματα της ομάδας υδατοσφαίρισης, βρέθηκαν στην παράσταση του Lucas Hnath, Red Speedo, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο, που πραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα της χρήσης αναβολικών ουσιών, από έναν κολυμβητή, προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνοδός, προπονητής και συντονιστής της ομαδικής προσπάθειας, για μία διαφορετική κοινή δραστηριότητα από την προπόνηση και τους αγώνες, ήταν ο Λευτέρης Βούρος, ενώ βρέθηκαν και οι έφοροι των τμημάτων, καθώς και αρκετοί γονείς.

Οι ηθικοί προβληματισμοί που θέτει το έργο, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το περιβάλλον του και οι ανατροπές στους τέσσερις τραγικούς -από όλες τις πλευρές- χαρακτήρες, καθώς και τα εκάστοτε συναισθήματα, έδωσαν τροφή για σκέψη στους μικρούς πολίστες της ομάδας μας και στους γονείς τους.

Την Κυριακή 13/5 στις 20:30, το τμήμα θα παρακολουθήσει το αστυνομικό αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι, από την θεατρική ομάδα του 4ου Λυκείου Ζωγράφου, στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε τη γειτονιά μας και να συνδράμουμε ενεργά στις δράσεις της.