Συνέντευξη Μάρκου Κορελόπουλου - Ελένης Κανάκη

Συνέντευξη Μάρκου Κορελόπουλου - Ελένης Κανάκη

Συνέντευξη έδωσαν στο site, pisina.net, ο έφορος της υδατοσφαίρισης, Μάρκος Κορελόπουλος και η παίκτρια μας, Ελένη Κανάκη, κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς, ενώ μίλησαν και για την επόμενη περίοδο.

Μάρκος Κορελόπουλος - Έφορος Τμημάτων Υδατοσφαίρισης Ηλυσιακού
«Κατ αρχάς οφείλω να συγχαρώ τον Τρίτωνα Αμαρουσίου για την παραμονή του στην κατηγορία. Ήταν καλύτερος στο τρίτο παιχνίδι και δίκαια κέρδισε. Όμως, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου. Στις παίκτριές μας, τον έφορο, τον κύριο Γκιάλη, που μας κράτησαν ζωντανούς σε αυτό το ταξίδι μέχρι και την τελευταία ημέρα. Το ότι αγγίξαμε το θαύμα της παραμονής, είναι από μόνο του ένα μικρό θαύμα. Το μπάτζετ της ομάδας ήταν πενιχρό. Εμείς δε θέλαμε να τάζουμε πράγματα και να μην μπορούμε να τα δώσουμε. Ότι τάξαμε το δώσαμε. Αυτό που θέλω να σταθώ είναι και στη νεανική ομάδα. Προσδοκούμε στο μέλλον να ανεβούμε κατηγορία έχοντας περισσότερες δικές μας παίκτριες και μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Σίγουρα και με μερικές προσθήκες. Αυτό που πρέπει πραγματικά να σημειωθεί είναι ότι επενδύσαμε και σε μικρές παίκτριες που θα μας μείνουν στην ομάδα, αλλά και έναν μικρό ηλικιακά προπονητή, που μικρός μόνο στην ηλικία αποδείχθηκε. Ο Άγγελος Γαρελίδης έκανε πολύ καλή δουλειά και ακούμπησε το θαύμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Το ταξίδι του ήταν υπέροχο. Θα ήθελα εν κατακλείδι να ευχαριστήσω τις παίκτριές μας και τον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια σε όσα ματς έγιναν στο Ιλίσιο».

Στη συνέχεια ανέφερε τους προβληματισμούς του συνολικά για το άθλημα της γυναικείας υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα τονίζοντας πως: «Από εκεί και πέρα η Ομοσπονδία πρέπει να δει συνολικά το γυναικείο πόλο, ένα άθλημα με τόσες επιτυχίες, που τελικά στην Ελλάδα έχει μόνο 20 ομάδες που ασχολούνται ενεργά, με ότι ακαδημίες έχει η κάθε ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τις δύο μεγάλες ομάδες, όλες οι άλλες βράζουν πάνω – κάτω στο ίδιο καζάνι. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για ένα άθλημα με τόσες διεθνείς - παγκόσμιες επιτυχίες. Θεωρώ ότι και η Α1 πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διεξαγωγής, αλλά και η Α2 όπου θα ανήκουμε. Είναι απαράδεκτο Α2 κατηγορία να ξεκινάει Ιούνιο και να είναι 6 παιχνίδια. Έστω -για αρχή- η πρώτη φάση πρέπει να διεξάγεται σε δύο γύρους. Να μην είναι τρία παιχνίδια στην πρώτη φάση, ώστε να είναι και πιο αξιοκρατικά τα πράγματα. Και σε όλες τις κατηγορίες πρέπει να γίνει αυτό. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε. Είναι ανησυχητικό κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα έχει υπάρξει παγκόσμια πρωταθλήτρια και έχει πάρει ότι τρόπαιο και μετάλλιο κυκλοφορούσε στο συγκεκριμένο άθλημα. Καλούμε την Ομοσπονδία να κοιτάξει συνολικά όλη τη δομή του αθλήματος και δεν είναι δικαιολογία ότι η φύση του αθλήματος είναι περισσότερο ανδρική. Το γυναικείο πόλο έχει φέρει τόσες επιτυχίες. Αυτό πρέπει να το μεταδόσουμε στον κόσμο. Οι ακαδημίες -πέρα από αυτές των δύο μεγάλων ομάδων- δεν έχουν την προσέλευση που θα έπρεπε».

Για την επόμενη μέρα του Ηλυσιακού: «Είναι μία ημέρα που θα μας βρει ταπεινούς, με χαμηλό μπάτζετ με προοπτική επανόδου με τα δικά μας παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που κάναμε την κίνηση συνένωσης με τον Ποσειδώνα Ιλισίων. Αυτό με υπομονή πρέπει να καρποφορήσει. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Αυτοσκοπός είναι η πρόοδος του αθλήματος και του ήθους και του να έχεις παιδιά των ακαδημιών σου».


Ελένη Κανάκη - Παίκτρια Ηλυσιακού
«Από το τρίτο οκτάλεπτο και μετά άρχισαν να μας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μας και η ομάδα έπεσε αγωνιστικά. Δεν είχαμε θέμα με την ψυχολογία. Μετά από τρεις αγώνες σερί οι δυνάμεις σου αρχίζουν και σε αφήνουν. Δεχθήκαμε κάποια γκολ που δεν έπρεπε κι εκεί άρχισε να χάνεται το παιχνίδι για εμάς».

Για τη συνολική πορεία του Ηλυσιακού: «Δεν αφήσαμε κανένα παιχνίδι και κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ που φτάσαμε. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα πέφταμε πολύ πιο εύκολα. Δεν αφήσαμε τίποτα. Ότι έγινε έγινε. Προχωράμε. Αγαπάμε το άθλημα και δεν το αφήνουμε».

Για την επόμενη ημέρα στον Ηλυσιακό και αν θα τη βρει η νέα σεζόν στην ομάδα του Ζωγράφου: «Δε γνωρίζω αν θα είμαι και στην επόμενη ημέρα του Ηλυσιακού. Είναι νωρίς ακόμα για να το δω αυτό. Προς το παρόν έχουμε ρεπό. Δε θα ξαναδούμε νερό για 7 ημέρες και είναι η πρώτη φορά που χαίρομαι γι αυτό. Συνεχίζουμε. Ίσως όλες μαζί, ίσως σε διαφορετικές ομάδες. Και πάλι όμως αγαπημένες θα είμαστε».

Για το τι αποκόμισε από την χρονιά που τελείωσε: «Το κολυμβητήριο είχε κλείσει για ακρετό καιρό και ο σύλλογος συνολικά είχε μείνει πίσω. Πέρα από αυτό δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Ότι κι αν έχει γίνει μέσα στη χρονιά, πάντα κρατάς τις καλές αναμνήσεις. Ξεχνάς και αφήνεις τα άσχημα και συνεχίζεις με τα καλά».